Definitie:

Medicina antiaging este o specialitate medicala focusata pe preventia si detectia precoce a bolilor cronice precum si diagnosticarea, tratarea si chiar reversarea disfunctiilor organismului legate de varsta.

Scopul:

Scopul principal al demersului nostru este prelungirea vietii active in conditii de sanatate si securitate independenta a fiecarui individ consiliat.

Abordarea noastra:

In clinica noastre, beneficiind de cercetarile recente in domeniul medicinei preventive, a medicine bazate pe dovezi stiintifice dar si a experientei profesionale deosebite a medicilor nostri se sustine un diagnostic de varsta biologica pe baza caruia se realizeaza un plan individual de preventie a imbatranirii, asa numita recent “slow aging”.

Cum lucreaza:

Imaginati-va ca sunteti o masina… cu cat timpul trece ea necesita mai multe reparatii. Daca interventia se face din timp (ingrijire permanenta, revizii tehnice, etc) masina are o viata mai lunga si o fiabilitate mai buna. Se intampla ca pentru o masina mai buna nu precupetim nici un efort pentru a o imbunatati, ba chiar uneori cumparam o masina noua, uneori fara sa ne uitam la bani… De ce nu facem la fel cu propria sanatate, daca am convenit ca functionam ca o masina? Pentru ca atat timp cat suntem sanatosi nu realizam ce important este acest lucru… Iata de ce ii incurajam pe cei care ni se adreseaza sa fie partenerii nostril in mentinerea starii de sanatate.

Medicii nostri specializati in gerontologie (medicina regenerativa), gerontonutritie, gerontopsihologie realizeaza o radiografie complexa a starii dumneavoastra de sanatate determinand varsta nutritionala, varsta psihologica si in final varsta biologica, ce poate diferi in mod substantial de varsta cronologica (cea pe care o aveti in cartea de identitate). Masurile ce trebuiesc luate pot fi mai importante decat va imaginati!

Parametrii urmariti apartin medicinei interne, cardiologiei, neurologiei, nutritiei, dermatologiei si a oricarei specialitati necesare pentru o evaluare complete a starii dumneavoastra de sanatate.

Odata determinata varsta biologica se stabileste o terapie personalizata pentru rezolvarea problemelor dumneavoastra de sanatate si o “intinerire” la o varsta mai mica decat varsta cronologica.

Lupta antiaging

Împărţirea în antiaging intern şi extern este oarecum arbitrară. Ea ţine de localizarea acţiunii terapiei pe care o aplicăm, dar uneori acestea acţionează simultan asupra ambelor câmpuri de luptă. Prin antiaging extern înţelegem acţiunea directă asupra zonelor vizibile ale corpului uman, respectiv tegumentele, în special ale feţei, gâtului şi a mâinilor, iar prin antiaging intern acţiunea asupra structurilor şi funcţiilor interne organismului.

Dacă în antiaging-ul intern acţionăm asupra mecanismelor directe ale îmbătrânirii, în cel extern vorbim în primul rând de o cosmetizare, un “facelift” cum este denumit şi în industria auto, la fel de importantă pentru că îmbunătăţeşte imaginea de sine şi starea de bine, iar starea psihică pozitivă acţionează ca într-o buclă asupra sănătăţii “interne” a persoanei în cauză.

Toate terapiile antiaging aplicate in clinicile noastre se bazeaza pe solutii naturale, utilizand doar substante care se gasesc obisnuit in corpul uman.