Kinetoterapia sau “gimnastica medicala” reprezinta una din cele mai importante etape ale recuperarii medicale.  Scopul ei este sa creasca forta si rezistenta musculara, dar si mobilitatea articulara.

Sala de kinetoterapie este dotata cu o multitudine de aparate medicale, utilizate in recuperarea diverselor patologii:

Thera Trainer este o bicicleta care permite pedalarea dintr-un scaun rulant ce are ca scop mobilizarea persoanelor a cãror mobilitate a fost afectatã de accidente, operatii sau dupã afectiuni generale ale aparatului locomotor. Fiecare pacient poate beneficia de un program de tratament personalizat recomandat de specialistii nostri kinetoterapeuti în functie de afectiunea de care sufera.

Printre beneficiile tratamentului cu Thera Trainer Tigo se numara: îmbunatatirea perceptiei, evitarea atrofiei musculare, întarirea musculaturii existente, reducerea durerilor, normalizarea tonusului, mentinerea, respectiv majorarea mobilitatii, activarea, respectiv stabilizarea circulatiei, cresterea rezistentei, îmbunatatirea performantelor cognitive, îmbunatatirea simetriei. Se poate lucra atat pasiv, cat si activ.

Aparatul are functia „Spasm” care detecteaza si diminueaza spasmele musculare, existând posibilitatea de a fi setat sa realizeze miscarea pasiv (aparatul pune în miscare utilizatorul) sau se poate trece la lucrul activ (utilizatorul lucreazã cu putere musculara proprie exercitiul setat), atunci când pacientul este capabil sa realizeze singur miscarea.

Este recomandat special pentru:

  • Apoplexie, sechele AVC, hemiplegie
  • Scleroza multipla
  • Parkinson
  • Sechele post TCC
  • Paraplegie, tetraplegie
  • Spina bifida
  • Pareze cerebrale
  • Afectiuni musculare: distrofie musculara

BANDA MEDICALA DE ALERGARE

Se deosebeste de benzile clasice utilizate pentru remodelarea corporala prin suprafata de contact tip.

Lamela ce asigura prin elasticitatea ei absortia socului resimtit de pacient la impactul cu banda. Acest lucru previne deteriorarea ligamentelor, a muschilor si a sistemului osos al membrelor inferioare. Totodata, banda de reabilitare Sprintex asigura un suport singur pentru pacienti în timpul tratamentului cu ajutorul balustradelor reglabile în latime si înaltime.