Cum este administrată ozonoterapia?

Toate metodele de tratament cu ozon sunt efectuate conform unor protocoale de lucru stabilite de Societăţile de ozonoterapie si sunt incluse în soft-ul de lucru al Generatorului de ozon, fapt care exclude posibilitate unor erori de dozare a ozonului.

Există două tipuri de metode de administrare a amestecului de oxigen-ozon.

Primul tip include metodele cu acţiune generală (sistemică). Acestea sunt:

1.Autohemoterapia majoră care constă în prelevarea în recipiente speciale a unei cantităţi de sânge venos (50-100-150ml) din vena cubitală, care apoi este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentraţie după care este reperfuzată pacientului. Procedura este nedureroasă, nu prezintă nici un risc pentru pacient şi durează în totalitate apoximativ o oră. Pe toată perioada de efectuare a procedurii pacientul este asistat de medic. Autohemoterapia majoră este recomandată în afecţiuni cu caracter mai grav (afectiuni cardiovasculare, boli autoimune, afecţiuni hepatice, în tratamentul anti aging etc).

2.Autohemoterapia minorăconstă în prelevarea a 10-15 ml de sânge venos cere este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentraţie şi este injectată imediat intramuscular. Procedura este trecută în protocolul de lucru pentru tratarea stărilor de deficit imunitar secundar, stări gripale şi alte infecţii virale, afecţiuni dermatologice (acnee).

3.Insuflaţii rectale cu ozon. După o pregătire prealabilă a pacientului, pe cale rectală se introduce o anumită cantitate de ozon. Procedura are atât o acţiune locală (antiinflamatorie, regenerativă, antiseptică şi de refacere a florei intestinale), cât şi acţiune generală asupra organismului deoarece ozonul se absoarbe foarte usor prin mucoasa intestinală. Insuflaţia rectală poate fi o alternativa la autohemoterapia majoră atunci cand aceasta nu este posibila (pat vascular deficitar).

Al doilea tip include ozonoterapia locala prin infiltratii/injectii la nivelul zonelor afectate

Infiltraţiile subcutanate. Cu ajutorul unei seringi speciale se fac infiltraţii subcutane locale în zonele afectate, puncte dureroase, subcutanat a unui amestec de oxigen şi ozon în concentraţii mici. Procedura se aplică în afecţiuni dermatologice, reumatologie ( discopatie, cocsatroza, gonartroza, artrita reumatoida ),  probleme de circulaţie periferică, medicină estetică (celulită).

2. Infiltraţii intramusculare în puncte triger în tratamentul unor afecţiuni reumatismale.

3. Infiltraţii intraarticulare în cazul unor afecţiuni reumatismale.

GeriatrieRecuperare medicalăInfiltratii genunchiOzonoterapieAnalize medicale.

Am citit si sunt de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului si cu Politica Datelor Personal

Open chat
Suna acum!