Este un tratament revolutionar datorita faptului ca stimuleaza capacitatea organismului de autovindecare si regenerare ducand astfel la formarea unui tesut cutanat mai compact, mai ferm, mai tanar.

Care sunt beneficiile acestui tratament? Ce zone se pot trata?

Terapia este indicată acelor persoane care au nevoie de revitalizarea pielii pe față, gât, decolteu, când aceasta este lipsită de tonus și elasticitate, deshidratată, când prezintă semne ale îmbătrânirii Terapia este utilă în combinație cu alte tratamente împotriva căderii difuze a părului, în accelerarea procesului de refacere a pielii după un peeling laser sau chimic, în cicatrizarea din ulcerul de gambă. În funcție de modul în care este preparată și adâncimea la care este injectată în piele, plasma cu factori de creștere poate avea efect fie de regenerare și revitalizare, fie de filler natural dând volum (de ex cu scopul de a umple șanțurile nasolabiale) și stimulând fibroblastul să creeze colagen.

Cum se efectuează procedura?

Se recoltează o cantitate mică de sânge (până în 20 ml) într-o eprubetă sterilă, se procesează rapid pentru a selecta plasma cu trombocite, celule ce conțin factorii de creștere și reparare, apoi se injectează cu un ac extrem de subțire în pielea pacientului, în derm, în puncte aflate la o distanță de aprox 1 cm. Toate aceste etape de recoltare și preparare se efectuează rapid, în fața pacientului pentru ca acesta să aibă siguranța administrării propriului sânge și a acurateței procedurii. Pentru a preveni durerea, se aplică pe zona de tratat o cremă anestezică anterior procedurii cu 30 min.

La cât timp după procedură te poți întoarce la activitățile zilnice ?

Recuperarea post terapie este rapidă după tratamentele pentru păr, se poate relua activitatea imediat. Pentru tratamentele pe față pot fi necesare însă până la 12 ore de recuperare acasă, timp în care eritemul (roșeața) și eventualul edem (mici umflături la locul de injectare) să dispară. În ziua următoare se pot aplica produse de machiaj.

La ce interval se efectuează și când se observă rezultatele?

Pentru textura pielii, riduri sau cicatrici sunt necesare minim 3 ședinte la distanță de 1 lună. Pentru căderea părului (alopecie difuză) planul terapeutic se stabilește în funcție de particularitățile cazului. Rezultatele încep să se observe după prima lună de tratament și se îmbunătățesc după următoarele ședințe.

Poate fi repetat tratamentul?

Efectuarea tratamentului pentru piele și păr este recomandată la interval de 4-6 săptămâni, fiind necesare 3-6 ședințe pe an.

Există efecte secundare, contraindicatii, riscuri?

Riscul de fenomene imunologice, alergice este complet absent , produsul propriu organismului fiind biocompatibil perfect.

Există riscul de a face mici hematoame (vânătăi) la locul de injectare care dispar în câteva zile, iar după injectare poate să apară un minim proces inflamator local, cu înroșire și edem ușor.

Persoana tratată trebuie să aibă o stare de sănătate bună, să nu fie în episod febril, să nu aibă tulburări de coagulare, afecțiuni de colagen, tumori, afecțiuni autoimune, aceleași contraindicații ca pentru orice altă intervenție estetică minim invazivă.