Consultația psihiatrică
Psihiatria este ramura medicinei axată pe diagnosticarea, tratamentul și prevenirea tulburărilor mentale, emoționale și comportamentale. Există multe opțiuni diferite de tratament disponibile, dar niciun tratament nu funcționează identic pentru toată lumea, este necesar să stabilești împreună cu psihiatrul varianta potrivită pentru tine!
Cum îți poate schimba viața și de ce este atât de importantă o consultație psihiatrică?
Atunci când vine vorba de sănătatea ta mentală, este esențial să cauți ajutorul specializat al unui medic psihiatru. Consultul psihiatric poate fi un pas important în direcția recuperării și a unei vieți mai fericite și împlinite.
La clinica Oxxygene, consultația psihiatrică oferă un mediu sigur și confidențial în care poți discuta problemele tale mentale. Un medic psihiatru este un specialist care are cunoștințe profunde în domeniul tulburărilor mentale și oferă un diagnostic precis. Mai mult decât atât, un psihiatru îți va recomanda și prescrie medicamentele potrivite pentru a trata aceste tulburări și va veni în sprijinul tău.
Ce probleme tratează psihiatrul la clinica Oxxygene?
Oamenii se feresc în general de mersul la psihiatru din cauza fricii de a nu fi stigmatizați și considerați ”nebuni”, de aceea este important să știi că psihiatrul nu tratează doar patologiile psihiatrice grave, ci și problemele comune pe care cei mai mulți dintre noi la experimentăm cum ar fi anxietatea sau depresia!
Iată patologiile pentru care medicul psihiatru de la clinica Oxxygene te poate consulta:
Ai experimentat vreodată o teamă nejustificată cu transpirații și palpitații? Aceea este anxietatea și poate avea mai multe forme. În cazul în care o resimți frecvent și îți afectează viața de zi cu zi ar trebui să mergi la psihiatru pentru diagnostic și tratament.
Acestea sunt simptomele pe care trebuie să le cauți în comportamentul tău sau a celor din jur pentru a-ți da seamă de o tulburare de anxietate:
- Simptome fizice: mâinile reci sau transpirate, gură uscată, palpitații, greață, amorțeală sau furnicături în membre, tensiune musculară, dificultăți de respirație.
- Simptome psihice: senzație de panică, frică și neliniște, insomnii.
- Simptome comportamentale: evitarea expunerii la situațiile care îți provoacă anxietate, izolarea socială.
Nu ești singur în lupta cu anxietatea! Vino la clinica Oxxygene și discută cu psihiatrul despre opțiunile terapeutice disponibile!
Cu toții mai avem și zile mai proaste, în care suntem triști și fără chef. Totuși, dacă această stare se prelungește pe o durată mai lungă de 2 săptămâni s-ar putea să ai nevoie de intervenție specializată fiindcă ești în depresie.
Psihiatrul va sta de vorbă cu tine pentru a identifica principalele simptome ale depresiei:
- Dispoziție tristă persistentă
- Sentimente deznădejde sau pesimism
- Sentimente de iritabilitate, frustrare sau neliniște
- Sentimente de vinovăție, inutilitate sau neputință
- Pierderea interesului sau a plăcerii pentru hobby-uri și activități
- Scăderea energiei, oboseala
- Dificultate de concentrare, de reamintire sau de luare a deciziilor
- Tulburări de somn
- Modificări ale apetitului
- Dureri
- Gânduri de moarte sau sinucidere sau tentative de sinucidere
În funcție de intensitatea simptomelor va fi nevoie de tratament și consiliere psihologice.
- Tulburări de stres și PTSD
Ai trecut printr-un eveniment traumatic în ultima perioadă și regăsești la tine unele dintre aceste simptome?
- Amintiri recurente, incontrolabile și supărătoare ale evenimentului.
- Coșmaruri recurente.
- Flashback-uri ale evenimentului traumatizant.
- Supărare psihologică sau fizică intensă atunci când vi se amintește de eveniment.
- Dificultate persistentă în a simți emoții pozitive, cum ar fi fericirea, mulțumirea sau sentimentele de iubire.
- Un simț modificat al realității.
- Pierderea memoriei cu privire la aspecte importante ale evenimentului traumatic.
- Eforturi de a evita amintirile, gândurile sau sentimentele supărătoare asociate evenimentului.
- Eforturi de a evita factorii externi asociați evenimentului (oameni, locuri sau lucruri).
- Somn tulburat.
- Iritabilitate sau izbucniri de furie.
- Hipervigilență
- Dificultate de concentrare.
- Tresăriri la zgomote puternice, mișcări bruște sau alți stimuli
- Fă-ți o programare la clinica Oxxygene pentru că suferi de o tulburare de stres acut (dacă simptomele apar în prima lună după traumă) sau tulburare post-traumatică de stres (dacă simptomele persistă mai mult de o lună) și ai nevoie de tratament specializat!
Ai un comportament compulsiv, lipsit de auto-control, în ciuda consecințelor negative serioase asupra ta și a celor din jur? Cel mai probabil te confrunți cu o adicție.
Dependențele de alcool, droguri sau jocuri de noroc sunt din ce în ce mai frecvente în zilele noastre având un impact puternic asupra individului, a familiilor și societății. O abordare multidisciplinară, cu psihiatru și psiholog te poate ajuta să scapi de aceste adicții și să-ți recapeți controlul asupra propriei vieți!
Dacă te confrunți cu tulburări de alimentație din dorința de a te alinia standardelor de frumusețe promovate de societate sau din cauza altor factori psihologici, o vizită la psihiatru te va ajuta!
Femeile sunt cele mai predispuse la aceste tulburări, dar pot afecta și bărbații. Iată care sunt principalele tulburări de alimentație pentru care este necesar un consult psihiatric:
- Anorexia – caracterizată printr-o greutate corporală anormal de mică, respectiv o teamă intensă de îngrășare și o percepție distorsionată asupra greutății.
- Bulimia – caracterizată prin ingestia rapidă, compulsivă, a unei cantități mari de alimente urmată de sentimentul de vină care generează apariția mecanismelor compensatorii de mentinere a greutății corporale – vărsături autoprovocate, utilizarea laxativelor sau clismelor, exerciții fizice intense.
- Mâncatul excesiv – caracterizat de ingestia necontrolată a unor cantități mari de alimente însoțită de creștere în greutate și sentimente de vinovăție.
Tulburările alimentare pot duce la obezitate, diabet și alte probleme de sănătate, de aceea trebuie să ceri ajutor imediat! Programează-te la clinica Oxxygene pentru a beneficia de un consult și de plan terapeutic individualizat!
- Tulburări de identitate sexuală (disforia de gen)
Îți dorești să trăiești ca o persoană de sex opus și vrei să scapi de propriile organe genitale? Te imbraci și te comporți asemănător persoanelor de sex opus? Acestea sunt semnele unei disforii de gen, te-ai născut femeie, dar îți dorești să fii bărbat sau invers, iar această problemă îți complică foarte mult viața, iar recomandarea este să discuți cu un psiholog și un psihiatru.
Tulburările de identitate sexuală sunt poate cele mai delicate situații pe care psihiatru trebuie să le gestioneze, de aceea ai nevoie de un medic profesionist și empatic așa cum sunt cei de la clinica Oxxygene!
La clinica Oxxygene, psihiatrul oferă consultații pentru toate aceste tulburări, în plus poți beneficia:
- de consiliere și psihoterapie
- diferite terapii precum cea ericksoniana, cognitiv-comportamentală
- evaluarea și terapia psihotraumelor.
Aceste servicii sunt disponibile prin contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, vii cu bilet de trimitere și totul este gratuit!
Noi avem grijă de sănătatea ta mentală ! Programează-te acum!