PENTRU INTERNAREA IN CONTRACTUL CU CAS

Prețul pachetului  pentru 10 zile cu internare este în valoare de 2200 RON cu bilet de trimitere eliberat de către medicul de familie sau medicul specialist pentru internare în Secția Geriatrie-Gerontologie pentru cazare in camera cu 2 sau 3 paturi – ( pacienti independenți deplasabili fara deficit cognitinv ) .

Prețul pachetului pentru  10 zile  cu internare este în valoare de 2500 RON cu bilet de trimitere eliberat de către medicul de familie sau medicul specialist pentru internare în Secția Geriatrie-Gerontologie pentru cazare in rezerva cu 2 paturi – ( pacienti independenți deplasabili fara deficit cognitinv ) .

SERVICII

Pacientii nostri sunt persoane unice, individuale. In ingrijire, imbinam competenta , calitatea serviciilor medicale cu empatia fata de pacienti.

  • Pachetul de servicii medicale de baza pentru asistenta medicala spitaliceasca sunt de tip preventiv, curativ, de recuperare(fizioterapie si kinetoterapie), de reabilitare medicala iar acestea cuprind consultatii medicale de specialitate, investigatii, tratamente medicale, ingrijire, medicatie in limita listei prezentate la contractare, monitorizare si supraveghere, cazare si masa.
  • Supraveghere și îngrijire medicală 24/24 h asigurată de medici, asistenți
  • Evaluare geriatrică standardizată cu evaluarea statusului funcțional, osteoarticular, evaluarea statusului cognitiv, inclusiv tulburări de memorie  teste psihometrice care sa evalueze mai detaliat potentialul declin cognitiv , evaluarea depresiei și stabilirea planului de tratament.
  • Consulturi interdisciplinare: geriatrie, psihogeriatrie, psihiatrie, recuperare medicala in cadrul spitalului, precum si in alte specialitati la recomandarea medicului curant.
  • EKG si interpretari EKG, oscilometrie, monitorizare TA, AV si alte functii vitale
  • Analize sange: Hemograma, VSH, glicemie, transaminaze, uree si creatinina, colesterol total, ionograma si sumar de urina.
  • Tratament fizio-terapeutic – fizioterapie prin electroterapie joasa, medie si inalta frecventa, ultrasunete, magnetoterapie, electrostimulare, laser terapie, kinetoterapie, masaj terapeutic si/sau reflexoterapie in functie de recomandarea medicului specialist de fiziokinetoterapie intre 5-8 proceduri.
  • Kinetoterapie si gimnastica medicala efectuate de catre kinetoterapeut specializat, masaj terapeutic si/sau reflexoterapie.
  • Programele de kinetoterapie si fizioterapie sunt individualizate în funcţie de afecţiune, boli secundare şi vârstă şi sunt concepute de un medic primar de fiziokinetoterapie cu o vasta experienta.
  • Ecografie de organ la recomandarea medicului specialist din spitalul nostru.
  • Paturi speciale cu saltea antiescara sau ortopedică
  • Consultarea pacientilor si intocmirea foii de observatie
  • Consemnari zilnice ale evolutiei clinice in foaia de observatie
  • Tratament injectabil, in cure de cate 10 zile, cu Gerovital si alta medicatie ( Cerebrolysin,ec. ) in functie de schema terapeutica stabilita si efectuate de medicul geriatru si cu consimtamantul informat al pacientului, cu testare prealabila a sensibilitatii la medicamente.
  • Tratamente injectabile intramusculare, subcutanate si intravenoase efectuate de catre cadrele medii
  • Administrarea medicatiei orale de catre cadrele medii
  • Consiliere nutritionala geriatrica cu stabilirea regimului igieno-dietetic si a unui program personalizat de exercitii fizice adecvate varstei si profilului patologic al fiecarui pacient
  • Efectuarea testelor:
  • Mini-Evaluarea Statusului Mental – MMSE
  • Testul desenarii ceasului
  • Scala geriatrica de evaluare a depresiei (GDS-15)
  • Evaluarea echilibrului static si dinamic in timpul mersului (Proba Tinetti)
  • Evaluarea activitatilor zilnice bazale (ADL)
  • Evaluarea activitatilor zilnice complexe (IADL)
  • Evaluare nutritionala geriatrica
  • Profil geronto-psihologic
  • 3 mese (plus 1 gustare) / zi de spitalizare.
  • fără prize in băi

Spitalul deține și aparatură modernă de fiziokinetoterapie precum și personal de specialitate. Cazarea se realizează în camere de 2 și 3 paturi, dotate cu televizor LCD, sistem de climatizare , paturi confortabile cu opțiuni multiple, echipamente de monitorizare.

PENTRU INTERNAREA IN SISTEM PRIVAT-făra bilet de trimitere

500 lei/zi + decont la externare de medicamente, materiale sanitare si analize de laborator

Pacientii care se interneaza trebuie sa fie pacienti deplasabili .

Pachetul de servicii medicale este același ca pentru internarea in contractul cu CAS.

Spitalul Oxxygene, situat in Otopeni,  este omologat la Ministerul Sănătății de peste 12 ani, beneficiind de 31 de paturi in spitalizarea continuă și de 4 paturi in spitalizarea de zi.

De asemenea in cadrul Spitalului Oxxygene există și un ambulatoriu in aceeași specialitate.

Spitalul Oxxygene Med Plus este acreditat de Autoritatea Națională de Management al Calității in Sănătate, indeplininind toate criteriile de performanță.

Serviciile spitalului pot fi apelate de pacienți din toată țara.

O echipă de specialiști evaluează rapid problemele de sănătate ale pacientului și inițiază terapia cea mai adecvată raportată la vârsta și bolile acestuia. Principala noastră preocupare este să avem o relație caldă si de supraveghere pe termen lung a patologiei persoanelor care ni se adresează, pacienții urmând a fi reevaluați periodic fie prin reinternare la un interval de timp, fie prin consulturi in ambulatorul de specialitate al spitalului. Consultul geriatric a devenit esențial odată cu creșterea ponderii pacientilor vărstnici in populația generală dar mai ales datorită particularițăților patologiei varstnicului, incepand cu manifestarea diferită a anumitor afectiuni la diferite vârste, pana la diferențele de diagnostic și mai ales de tratament. Pe de altă parte, in cadrul gerontologiei, pacienții cu vârsta de 40-60 de ani pot beneficia de servicii medicale profilactice cu scopul de intârziere a proceselor de imbatrânire dar mai ales a patologiilor asociate acesteia.

Evaluarea Geriatrica Standardizată

In cadrul internarii sau a consultatiei in ambulator pacientul beneficiaza de evaluarea geriatrica standardizată care se referă la identificarea deteriorării clinice și a factorilor de risc ai acesteia.

Aceste deteriorări se pot referi la:
– agravarea unei boli
– inrăutățirea statusului functional

Evaluarea este un proces multidimensional realizat pentru a asista abilitatea functională și sănătatea mentală a persoanelor in vârstă.

Evaluarea geriatrică standardizată diferă de evaluarea medicală standard prin:
– stabilirea unor legaturi multidisciplinare;
– accentuarea importanței abilităților funcționale și a calitaății vieții;
– includerea domeniilor non-medicale (sociale si de integrare in mediu, atunci când este cazul)

Evaluarea clinică medicală

Este evaluarea amănunțită care cuprinde anamneza și examenul clinic complet pe aparate și sisteme. Este efectuată de medicul curant geriatru al pacientului.

Evaluarea gerontoneuropsihologică

De asemenea, in cadrul internării sau a consultatiei in ambulator se efectuează și evaluare neuropsihologică
Evaluarea gerontoneuropsihologica (GNP) are drept scop principal diagnosticarea precoce a unei boli de memorie si cuprinde, atunci când este cazul, o evaluare utilizând printre altele teste psihometrice specific MMSE, Reisberg, EDS,, UPDRS, Scor Miastenic, teste de sensibilitate.
Astăzi, cand incidența dementei Alzheimer este in continuă creștere se impune diagnosticul precoce al acestor boli de memorie pentru a se lua masuri rapide pentru imbunătățirea  prognosticului și a calității vieții pacientului.La nivel global aproape 160 de milionane de oameni vor suferi de Alzheimer pana in 2050.
Toți pacientii care se adreseaza Spitalului Oxxygene beneficiază  de aceste evaluări.

      • Spitalul Oxxygene este un spital privat de geriatrie si nu este un spital de urgenta, fiind tratati doar pacientii cu afectiuni cronice.
      • Internarea pacientilor se face doar in urma unei programari telefonice la secretariatul spitalului (tel. 0745.230.132).
      • Este exclusa internarea pacientilor cu boli psihice acute, boli infecto-contagioase precum si urgentele medico-chirurgicale, pacientii care prezinta escare sau sonda nazogastrica sau nedeplasabili ce depasesc gradul de competenta a spitalului
      • In momentul internarii pacientul semneaza consimtamantul informat si regulamentul spitalului.
      • Confirmarea programarii se va face cu 1 luna de zile inainte de internarea in contractul cu casa de asigurari de sanatate
      • Internarile au loc intre orele 9-11 am
      • Externarile au loc intre orele 11-13 am
      • Tariful pe zi de spitalizare decontat de CAS Ilfov este in valoare 198,25 ron.
PACHETELE DE SERVICII MEDICALE SI TARIFELE CORESPUNZATOARE SERVICIILOR MEDICALE CONTRACTATE , DUPA CAZ, CU CASA DE ASIGURARI DE SANATATE, IN VIGOARE INCEPAND CU DATA DE 1 IULIE 2023
PACHETUL DE SERVICII MEDICALE DE BAZĂ PENTRU ASISTENŢA MEDICALĂ SPITALICEASCĂ
 1.1. Criteriile pe baza cărora se efectuează internarea pacienţilor în regim de spitalizare continuă sunt:
     a) naştere;
     b) urgenţe medico-chirurgicale şi situaţiile în care este pusă în pericol viaţa pacientului sau care au acest potenţial, ce necesită supraveghere medicală continuă;
    c) boli cu potenţial endemoepidemic care necesită izolare şi tratament;
    d) bolnavi aflaţi sub incidenţa art. 109, 110, 124 şi 125 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, şi în cazurile dispuse prin ordonanţă a procurorului pe timpul judecării sau urmăririi penale, care necesită izolare ori internare obligatorie, şi tratamentul persoanelor private de libertate pentru care instanţa de judecată a dispus executarea pedepsei într-un penitenciar-spital, precum şi tratamentul pacienţilor din penitenciare ale căror afecţiuni necesită monitorizare şi reevaluare în cadrul penitenciarelor-spital; bolnavii care necesită asistenţă medicală spitalicească de lungă durată – ani;
    e) afecţiuni pentru care diagnosticul şi/sau tratamentul nu pot fi monitorizate în ambulatoriu sau spitalizare de zi.
    1.2. Criteriile pe baza cărora se efectuează internarea pacienţilor în regim de spitalizare de zi sunt:
     a) urgenţe medico-chirurgicale ce necesită supraveghere medicală până la 12 ore în condiţiile stabilite în prezentele norme, doar în unităţile sanitare cu paturi care acordă şi asistenţa medicală spitalicească în regim de spitalizare continuă;
    b) diagnosticul nu poate fi stabilit şi tratamentul nu poate fi efectuat şi/sau monitorizat în ambulatoriu.
PACHETUL DE BAZĂ DE SERVICII MEDICALE ÎN ASISTENŢA MEDICALĂ SPITALICEASCĂ
Fiecare unitate sanitară afişează numai afecţiunile (diagnosticele) contractate cu casa de asigurări de sănătate
Lista afecţiunilor (diagnosticelor) medicale caz rezolvat medical în spitalizare de zi şi tarifele pe caz rezolvat medical corespunzătoare:
Nr. Crt. Cod diagnostic Denumire afecţiune (diagnostic)  Tarif pe caz rezolvat medical
 – lei-
1. A04.9 Infecţia intestinală bacteriană, nespecificată 352
2. A08.4 Infecţia intestinală virală, nespecificată 280
3. A09 Diareea şi gastro-enterita probabil infecţioase 296
4. A49.9 Infecţia bacteriană, nespecificată 352
5. D17.1 Tumora lipomatoasă benignă a pielii şi a ţesutului subcutanat al trunchiului 261
6. D50.0 Anemia prin carenţă de fier secundară unei pierderi de sânge (cronică) 388
7. D50.8 Alte anemii prin carenţă de fier 616
8. D50.9 Anemia prin carenţă de fier, nespecificată 394
9. E04.2 Guşa multinodulară netoxică 394
10. E06.3 Tiroidita autoimună 367
11. E10.65 Diabet mellitus (zaharat) tip 1 cu control slab 351
12. E10.71 Diabet mellitus tip 1 cu complicatii microvasculare multiple 439
13. E11.65 Diabet mellitus (zaharat) tip 2 cu control slab 396
14. E11.71 Diabet mellitus tip 2 cu complicatii microvasculare multiple 495
15. E11.9 Diabet mellitus (zaharat) tip 2 fără complicaţii 354
16. E13.65 Alte forme specificate de diabet mellitus cu control slab 495
17. E44.0 Malnutriţia proteino-energetică moderată 420
18. E44.1 Malnutriţia proteino-energetică uşoară 420
19. E66.0 Obezitate datorită unui exces caloric 353
20. E78.2 Hiperlipidemie mixta 442
21. E89.0 Hipotiroidism postprocedural 381
22. F41.2 Tulburare anxioasă şi depresivă mixtă 344
23. F50.9 Tulburare de apetit, nespecificată 344
24. G45.0 Sindrom vertebro-bazilar 264
25. I20.8 Alte forme de angină pectorală (* fără coronarografie) 317
26. I25.11 Cardiopatia aterosclerotică a arterei coronariene native 373
27. I25.9 Cardiopatie ischemică cronică, nespecificată, fără coronarografie 350
28. I34.0 Insuficienţa mitrală (valva) (* fără indicaţie de intervenţie chirurgicală) 440
29. I35.0 Stenoza (valva) aortică (* fără indicaţie de intervenţie chirurgicală) 464
30. I35.1 Insuficienţă (valva) aortică (* fără coronarografie; fără indicaţie de intervenţie chirurgicală) 441
31. I67.2 Ateroscleroza cerebrală 373
32. I67.8 Alte boli cerebrovasculare, specificate 373
33. I83.9 Vene varicoase ale extremităţilor inferioare fără ulceraţie sau inflamaţie 444
34. J00 Rino-faringita acută [guturaiul comun] (* pentru copii 0 – 5 ani) 193
35. J02.9 Faringita acută, nespecificată (* pentru copii 0 – 5 ani) 189
36. J03.9 Amigdalita acută, nespecificată 191
37. J06.8 Alte infecţii acute ale căilor respiratorii superioare cu localizări multiple 199
38. J06.9 Infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, nespecificate 189
39. J12.9 Pneumonia virală, nespecificată 432
40. J15.8 Alte pneumonii bacteriene 462
41. J18.1 Pneumonia lobară, nespecificată 466
42. J18.8 Alte pneumonii, cu micro-organisme nespecificate 435
43. J18.9 Pneumonie, nespecificată 484
44. J20.9 Bronşita acută, nespecificată 195
45. J44.0 Boala pulmonară obstructivă cronică cu infecţie acută a căilor respiratorii inferioare 435
46. J44.1 Boala pulmonară obstructivă cronică cu exacerbare acută, nespecificată 429
47. J44.9 Boala pulmonară obstructivă cronică, nespecificată 417
48. J45.0 Astmul cu predominenţă alergică 205
49. J47 Bronşiectazia 411
50. J84.8 Alte boli pulmonare interstiţiale specificate 440
51. J84.9 Boala pulmonară interstiţială, nespecificată 442
52. K21.0 Boala refluxului gastro-esofagian cu esofagită 355
53. K21.9 Boala refluxului gastro-esofagian fără esofagită 266
54. K26.3 Ulcerul duodenal, acut fără hemoragie sau perforaţie, diagnosticat anterior 232
55. K29.1 Alte gastrite acute 361
56. K29.5 Gastrita cronică, nespecificată 363
57. K29.9 Gastro-duodenita, nespecificată 250
58. K30 Dispepsia 208
59. K52.9 Gastroenterita şi colita neinfecţioase, nespecificate 279
60. K58.0 Sindromul intestinului iritabil cu diaree 373
61. K58.9 Sindromul intestinului iritabil fără diaree 359
62. K70.1 Hepatita alcoolică 314
63. K73.2 Hepatita activă cronică, neclasificată altundeva 470
64. K75.2 Hepatita reactivă nespecifică 550
65. K76.0 Degenerescenţa grăsoasă a ficatului, neclasificată altundeva 460
66. K81.1 Colecistita cronică 393
67. K81.8 Alte colecistite 337
68. K82.8 Alte boli specificate ale vezicii biliare 305
69. K86.9 Boala pancreasului nespecificată 289
70. K91.1 Sindroame după chirurgia gastrică 331
71. L40.0 Psoriazis vulgaris 366
72. L50.0 Urticaria alergică (fără Edem Quinke) 236
73. L60.0 Unghia încarnată 344
74. M16.9 Coxartroza, nespecificată 228
75. M17.9 Gonartroza, nespecificată 234
76. M51.2 Altă deplasare a unui alt disc intervertebral specificat, fără indicaţie operatorie 363
77. M54.4 Lumbago cu sciatică- 402
78. M54.5 Dorsalgie joasă- 438
79. N30.0 Cistita acută 256
80. N39.0 Infecţia tractului urinar, cu localizare nespecificată 246
81. N47 Hipertrofia prepuţului, fimoza, parafimoza 265
82. N73.9 Boala inflamatorie pelviană feminină, nespecificată 160
83. N92.0 Menstruaţie excesivă şi frecventă cu ciclu menstrual regulat 385
84. N92.1 Menstruaţie excesivă şi frecventă cu ciclu menstrual neregulat 270
85. N92.4 Sângerări excesive în perioada de premenopauză 374
86. N93.8 Alte sângerări anormale specificate ale uterului şi vaginului 451
87. N95.0 Sângerări postmenopauză 360
88. O02.1 Avort fals 113
89. O03.4 Avort spontan incomplet, fără complicaţii 114
90. O12.0 Edem gestaţional 230
91. O21.0 Hiperemeza gravidică uşoară 145
92. O23.1 Infecţiile vezicii urinare în sarcină 147
93. O34.2 Îngrijiri acordate mamei pentru cicatrice uterină datorită unei intervenţii chirurgicale anterioare 538
94. R10.4 Altă durere abdominală şi nespecificată 155
95. R59.0 Ganglioni limfatici măriţi localizaţi 594
96. S61.0 Plagă deschisă a degetului (degetelor) fără vătămarea unghiei 285
97. S61.88 Plagă deschisă a altor părţi ale pumnului şi mâinii 284
98. Z46.6 Amplasarea şi ajustarea unei proteze urinare 147
99. Z50.9 Îngrijiri implicând o procedură de reabilitare, nespecificată 383
100. Z51.88 Alte îngrijiri medicale specificate 383
101. I25.5 Cardiomiopatie ischemică 317
102. I70.21 Ateroscleroza arterelor extremităţilor cu claudicaţie intermitentă 317
103. I80.3 Flebita şi tromboflebita extremităţilor inferioare, nespecificată 444
104. R60.0 Edem localizat 230
105. I83.0 Vene varicoase cu ulceraţie ale extremităţilor inferioare 444
106. I87.2 Insuficienţa venoasă (cronică) (periferică) 444
107. A69.2 Boala Lyme (*diagnostic şi tratament) 725
108. G31.1 Degenerescenta senila a creierului, neclasificata altundeva 528
109. M85.80 Osteoporoza (Alte afectiuni specificate ale densitatii si structurii osoase localizari multiple) 412
110. E23 Hiposecreția și alte tulburări ale glandei hipofizare 333
111. E30.1 Pubertate precoce 365
112. E34.3 Insuficienta staturala 461
113. E05.8 Alte tireotoxicoze 280
114. D44.0 Tumora tiroida cu evolutie imprevizibila si necunoscuta 186
115. E30.0 Pubertate intarziată 353
*) această specificare nu face parte din denumirea diagnosticului, ci semnifică faptul că respectivul tip de caz poate fi rezolvat în spitalizare de zi cu condiţia îndeplinirii criteriului din paranteză.
Nr. Denumire secţie/compartiment Codul secţiei/ Tarif pe zi de spitalizare
crt. Compartimentului*) (lei)
1. Geriatrie şi gerontologie 1121 198,25
Open chat
Suna acum!