Tecarterapia ( Tecar CR4 )

Cel mai modern tratament la ora actuala, TECARINA este un echipament electronic capabil sa genereze un curent sinusoidal de inalta frecventa ce va fi aplicat pe corpul pacientului prin intermediul a doi electrozi din inox, pentru transferul de energie capacitiv si rezistiv.

Tecarterapia sau diatermia de contact capacitiv-rezistiv este o tehnologie ce utilizează radiofrecvenţa şi se deosebeşte de alte forme de electroterapie prin faptul că nu transmite prin contact direct curentul, ci prin mişcarea de atracţie sau respingere a sarcinilor electrice, provocând astfel o căldură internă şi nu una provenită dintr-o sursă externă. Această acţiune creează o intensă stimulare la nivel celular, grăbind procesul natural de vindecare a organismului, astfel perioada de refacere fiind cu mult mai redusă. Datorită celor două moduri – capacitiv şi rezistiv, acţiunile produse sunt concentrate atât pe ţesutul moale, la suprafaţă, cât şi pe cele profunde, rezistente.

În funcţie de patologie, o şedinţă poate varia între 20-30 minute, iar un ciclu de tratament complet este format în medie de o serie de 6-10 şedinte. Tecarterapia are o gamă largă de indicaţii printre care menţionăm: leziuni traumatice acute, contracturi, sechele de fracturi, tendinită, epicondilită, luxaţii, coxartroză, gonatroză, procese inflamatorii ce dau durere în extremităţi şi coloană (cervical, dorsal, lombar), sindrom de tunel carpian, chist Baker, drenaj limfatic etc.

Tecarterapia este printre puţinele forme de electroterapie care se poate folosi în cazul pacienţilor cu proteze (de şold, genunchi etc.