Ai nevoie de o consultație de medicină internă de calitate? Evită complicațiile și alege un medic internist experimentat pentru o evaluare rapidă și corectă.  

La Clinica Oxxygene te așteptăm cu servicii de medicină internă de cea mai înaltă calitate, inclusiv pe baza biletului de trimitere. Descoperă abordarea noastră modernă și personalizată în medicina internă. Programează-te acum și pune accent pe sănătatea ta!

Ce înseamnă medicina internă?

Oamenii apelează de regulă la serviciile de medicină internă atunci când prezintă simptome sau afecțiuni complexe, cărora nu li se poate identifica imediat o cauză specifică. Medicii interniști efectuează examene fizice amănunțite, recomandă și interpretează analize de laborator și teste de diagnosticare pentru a identifica problema de sănătate și pentru a elabora un plan de tratament adecvat și eficient. 

Medicina internă înseamnă tratarea unei multitudini de afecțiuni: boli de inimă, diabet, hipertensiune arterială, boli pulmonare, patologii digestive, sindroame cu afectare renală, boli infecțioase și multe altele. Totodată, medicii interniști colaborează adesea cu alți specialiști din domeniul medical atunci când este nevoie de expertiză suplimentară.

Ceea ce diferențiază medicina internă de celelalte specialități este abordarea holistică, întrucât accentul se pune pe gestionarea pacientului în ansamblul său. Astfel, această ramură medicală se preocupă cu menținerea bunăstării tale pe termen lung și îmbunătățirea calității vieții. 

Definiția medicinii interne

Medicina internă este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea, tratarea și gestionarea afecțiunilor medicale ale adulților. Medicii interniști se specializează în furnizarea de îngrijiri medicale comprehensive pentru pacienții adulți, indiferent de vârsta acestora sau de gen. 

Așadar, această specialitate acoperă o gamă variată de patologii, fără a se limita la o anumită parte a corpului sau un set specific de organe. Pacienții cărora li se adresează acest serviciu au de regulă patologii complexe, ce pot fi tratate atât în cadrul spitalului, cât și în ambulatoriu (cabinet/clinică).

Specialitățile medicinii interne

Un medic internist are competențe în diagnosticarea și gestionarea tratamentului pentru majoritatea afecțiunilor ce implică organele interne ale unui adult. Astfel, poți beneficia de expertiza sa în gestionarea următoarelor boli și simptome:

 

 • Boli neurologice – migrene, neuropatii, boli degenerative
 • Boli cardiovasculare – hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă, aritmii
 • Boli ale tractului respirator – astm, bronșită, tuberculoză
 • Boli gastrointestinale – regluxul gastroesofagian, ciroza hepatică, sindromul de intestin iritabil
 • Boli renale – litiaza renală (pietrele la rinichi), sindromul nefrotic, infecții urinare
 • Boli reumatologice – artrite, lupus, sclerodermie
 • Boli infecțioase – gripe, răceli, pneumonii
 • Boli endocrine – diabetul zaharat, disfuncțiile tiroidiene, sindromul metabolic

Acestea sunt numai câteva din numeroasele patologii ce pot fi tratate în urma unei consultații de medicină internă. O astfel de procedură are un rol cheie în furnizarea îngrijirii medicale pentru adulți și în restabilirea sănătății tale. 

Beneficiile unei consultații cu medic internist la Clinica Oxxygene

Dacă te decizi să optezi pentru o consultație cu medic internist la Clinica Oxxygene vei avea parte de beneficii semnificative, deoarece vei primi o abordare holistică a îngrijirii medicale și vei fi ajutat în înțelegerea bolii tale, dar și în gestionarea ei eficientă la fiecare pas.

Iată câteva dintre avantajele principale care te vor convinge să apelezi la acest serviciu:

Diagnostic concret 

Medicii interniști posedă o expertiză vastă într-o gamă largă de afecțiuni medicale. Ei pot ajuta la diagnosticarea și identificarea corectă a  patologiilor acute sau cronice, precum și a celor mai puțin evidente sau complexe, ce implică mai multe sisteme de organe. 

Îngrijire medicală coordonată 

Fiecare pacient este unic în felul său și există șanse să te confrunți cu mai multe afecțiuni în același timp. Un medic internist nu va merge țintit către o boală anume, ci va optimiza planul tău de tratament astfel încât să fie individualizat și optimizat pentru organismul tău. 

Prevenție și modificarea stilului de viață 

Dieta și obiceiurile nocive sunt incriminate în numeroase afecțiuni, astfel că vei primi recomandări pentru prevenirea bolilor și pentru menținerea sănătății pe termen lung, inclusiv prin screening-uri, programe de vaccinare și recomandări pentru un stil de viață sănătos.                                                                                                                   

Dr.Georgiana Margarit -Medic primar medicina interna

 Echipa noastră de medici interniști

Dacă dorești să beneficiezi de o consultație de medicină internă, precum și de un plan terapeutic complet pentru diagnosticarea și managementul afecțiunii tale, medicii din echipa noastră sunt pregătiți să îți acorde toată atenția și servicii medicale de cea mai înaltă calitate. 

La Clinica Oxxygene vei găsi o echipă medicală specializată, dedicată sănătății tale fizice și intelectuale!

 Tehnologii moderne și abordare personalizată

În adiție la consultul propriu-zis de medicină internă, există o serie de investigații suplimentare la care medicul tău poate apela pentru formularea unui diagnostic corect și pentru începerea planului de tratament. Printre acestea se numără:

 • Ecografia abdominală – pentru detectarea afecțiunilor din sfera digestivă, renală sau ginecologică
 • Elastografia hepatica-este metoda care evalueaza neinvaziv gradul de elasticitate a ficatului utila in aprecierea gradului de fibroza si este necesara pentru aprecierea severitatii afectiunii ,pentru urmarirea in timp a evolutiei, putand chiar inlocui, in unele situatii, punctia hepatica.
 • Radiografia toracică – pentru identificarea bolilor pulmonare 
 • Spirometria – pentru evaluarea capacităților tale respiratorii
 • Electrocardiograma (EKG) – pentru măsurarea parametrilor activității cardiace 
 • Analizele de laborator – atât uzuale, cât și specifice, pentru a testa funcționarea organelor interne

De asemenea, există numeroase investigații moderne ce pot fi necesare unui medic internist pentru abordarea patologiei tale, precum:

 • Biopsie 
 • Bronhoscopie
 • CT
 • RMN
 • PET-CT
 • Endoscopie
 • Colonoscopie

În cadrul Clinicii Oxxygene poți beneficia de cele mai noi tratamente și proceduri de pe piață, dintre care amintim:

 • Proceduri de Ozonoterapie – terapie ce ajută la refacerea sistemului imunitar și încetinirea îmbătrânirii celulare
 • Terapii intravenoase cu antioxidanți, multivitamine, Cerebrolyzin
 • Terapia cu Gerovital – are o acțiune regenerativă sistemică și este unul din primele tratamente antiaging la nivel mondial
 • Terapia PRP (platelet rich plasma) articular – eficientă pentru leziunile de la nivelul articulațiilor
 • Terapia de Stimulare magnetică transcraniană – utilizează tehnologie de ultimă rezistență pentru tratamentul bolilor neurologice și psihiatrice
 • Terapii regenerative – sistemice, neuronale, hepatice, articulare, prin mișcare sau transdermice

Așadar, indiferent de afecțiunea de care suferi, echipa medicală de la Clinica Oxxygene este pregătită să îți ofere multiple soluții pentru a-ți recăpăta sănătatea fizică și pentru a fi în formă maximă! Împreună cu medicul internist vei stabili un plan de tratament personalizat pentru nevoile tale. 

 Care sunt situațiile în care poți avea nevoie de o consultație de medicină internă?

Există numeroase situații în care poți apela la experiența unui medic internist, atât pentru gestionarea simptomelor acute, cât și pentru managementul bolilor cronice. Te așteptăm la Clinica Oxxygene pentru a-ți oferi serviciile noastre de medicină internă dacă dorești să afli cauza simptomelor tale sau dacă  te confrunți cu oricare din următoarele afecțiuni : 

 • Hipertensiune arterială 
 • Diabet
 • Patologii cardiace
 • Probleme renale
 • Afecțiuni endocrine
 • Tulburări hematologice 

Cum să obții o consultație de medicină internă cu bilet de trimitere?

La Clinica Oxxygene poți beneficia de numeroase servicii medicale disponibile în regim ambulatoriu, printre care și consultații gratuite de medicină internă cu bilet de trimitere, în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Citește în continuare și află cum poți obține și tu o astfel de consultație. 

Procedura de obținere a biletului de trimitere

Biletul de trimitere este un document de  natură medicală ce poate recomanda investigații paraclinice sau alte servicii medicale. El poate fi eliberat fie de către medicii care lucrează contractual cu casa de asigurări de sănătate, fie de către medicii cărora le sunt recunoscute biletele de trimitere eliberate pentru efectuarea investigațiilor medicale. 

Spre exemplu, poți merge la medicul tău de familie pentru a obține un bilet de trimitere către un medic specialist, urmând ca în baza acestuia să beneficiezi de o consultație gratuită, decontată de casa de asigurări. De la medicul specialist vei putea primi o rețetă compensată, un consult specializat și chiar un plan de tratament, precum și trimitere pentru alte investigații dacă va fi cazul. 

De asemenea, medicul specialist îți poate elibera și o scrisoare medicală valabilă pentru medicul de familie, pe care acesta o va adăuga la dosarul tău cu scopul de a păstra evidența afecțiunilor tale și investigațiilor sau procedurilor efectuate. 

Avantajele consultației cu bilet de trimitere la Clinica Oxxygene

Principalul avantaj al consultațiilor efectuate în baza biletului de trimitere este, desigur, scutirea pentru plata consultului propriu-zis. Astfel, aceasta procedură va fi decontată de casa de asigurări, iar tu vei beneficia în mod gratuit de expertiza medicilor de la Clinica Oxxygene. 

Pe lângă beneficiul economic evident, vei constata că a opta pentru Clinica Oxxygene este decizia corectă, deoarece  medicii noștri se vor preocupa atât de sănătatea ta fizică, cât și de cea psihică. Problemele tale medicale și simptomele pe care le acuzi vor fi ascultate cu empatie, vei avea acces la investigații și proceduri de cea mai înaltă calitate și vei găsi răspunsuri și soluții pentru afecțiunea ta.

Nu mai sta pe gânduri! Solicită un bilet de trimitere medicului tău de familie și profită de o consultație de medicină internă pentru a afla cauza durerilor tale, precum și cea mai bună metodă de a scăpa de ele! 

Steatoza hepatica

Imagistică medicală

Title

Vrei să beneficiezi de una dintre procedurile realizate în clinica noastră, dar nu știi concret de ce anume ai nevoie? Lasă totul în seama noastră. Consultanții noștri te vor ghida înspre specializarea potrivită ție, în funcție de necesitățile tale.Scrie-ne câteva informații despre tine și te contactăm noi, cât mai curând posibil.

Medicina internaGeriatrieRecuperare medicalăInfiltratii genunchiOzonoterapieAnalize medicale.

Am citit si sunt de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului si cu Politica Datelor Personal

PROGRAMEAZĂ-TE LA CONSULTAȚIE

Title

Open chat
Suna acum!