Recuperare dupa Radioterapie si Chimioterapie Oncologica

Efectele secundare ale radioterapiei și chimioterapiei îți umbresc speranțele și energia? Nu trebuie să fie așa.

Găsește alinarea după radioterapie și chimioterapie cu tratamente special concepute pentru recuperarea oncologică rapidă.

Recuperarea este o parte integrantă a călătoriei dumneavoastră, iar în fruntea practicii noastre se află aplicarea protocoalelor noastre personalizate de recuperare asigurându-ne că fiecare pas este tratat cu cea mai mare grijă și personalizare.

Ne angajăm să dezvoltăm un plan de recuperare care să abordeze nevoile și obiectivele dumneavoastră unice de sănătate, optimizând eficacitatea tratamentului dumneavoastră și hrănind sănătatea pe termen lung. Scopul nostru nu este doar de a vă ajuta să vă recuperați de cancer, ci și de a vă oferi instrumentele și sprijinul necesar pentru a reduce riscul de recidivă și pentru a menține o viață sănătoasă și vibrantă.

Alege recuperarea cu un protocol de tratament adaptat, care determină ameliorarea simptomelor și restaurarea vitalității. Prin utilizarea terapiilor recuperatorii,  ne dedicăm să stimulăm regenerarea naturală a organismului tău.

Redobândește-ți forța și starea de bine cu un tratament personalizat, gândit să sprijine atât corpul, cât și spiritul în lupta cu procesul de recuperare după radioterapie și chimioterapie. Află mai multe despre soluția noastră avansată pentru o viață plină de vitalitate după tratamentul oncologic.

Programeaza o sedinta!

 

Alege să combați efectele secundare ale radioterapiei si chimioterapiei refăcându-ți energia și starea de bine într-un mod natural, fără proceduri invazive. Descoperă o cale eficientă și rapidă de a-ți îmbunătăți calitatea vieții și de a regăsi forța de a te bucura de fiecare zi. Prin terapiile complementare ne propunem să utilizăm potențialul vindecător al propriului tău corp, contribuind la diminuarea disconfortului și la accelerarea recuperării.

 

 

Eliberarea de greutatea efectelor post-terapie oncologică este acum posibilă și accesibilă pentru tine. Astfel, te vei intoarce mult mai repede la o viață normală!

 

Ce implică recuperarea după radioterapie si chimioterapie?

Descoperă drumul spre vindecare cu programul nostru special conceput pentru recuperarea după radioterapie și chimioterapie. Înțelegem cât de importantă este pentru tine revenirea la un stil de viață activ și sănătos și ne dedicăm să te sprijinim în acest proces de redobândire a stării de bine.

Recuperarea după radioterapie și chimioterapie este un proces complex, esențial pentru atenuarea efectelor secundare ale acestor tratamente și pentru restabilirea binelui.

Acest parcurs de recuperare cuprinde mai multe etape și tratamente cheie, fiecare contribuind la vindecarea corpului și la îmbunătățirea calității vieții:

 • Tratamentele perfuzabile oferă nutrienți și antioxidanți care detoxifică ,fortifică și reduc inflamația organismul, accelerând recuperarea și îmbunătățind imunitatea. Aceste tratamente sunt personalizate în funcție de starea pacientului și tipul de patologie oncologică.
 • Ozonoterapia este o terapie care îmbunătățește oxigenarea celulară, scăderea inflamației și stimulează regenerarea. Prin acțiunea sa directă asupra celulelor și a ADN-ului, ajută la combaterea stresului oxidativ într-o proporție adecvată și la promovarea unui răspuns antiinflamator eficient, care să sprijine corpul în lupta împotriva consecințelor agresive ale tratamentelor oncologice.
 • Drenajul limfatic cu aparat performant cu 24 de camere aplică presiune secvențială pe diverse zone ale corpului. Aceasta stimulează circulația limfei, ajutând la reducerea edemelor și la eliminarea eficientă a toxinelor esențială pentru vindecarea optimă și starea de bine.
 • Kinetoterapia este un tratament esențial în recuperarea funcționalității și mobilității. Prin exerciții fizice special adaptate și mișcare țintită, ajută la întărirea mușchilor, îmbunătățirea coordonării, a echilibrului și a flexibilității, contribuind semnificativ la ameliorarea simptomelor și accelerarea procesului de vindecare.
 • Masajul terapeutic oferă nu numai relaxare și confort, dar și îmbunătățirea circulației și a flexibilității musculare.
Programeaza o sedinta!
Înconjurat de o echipă de profesioniști dedicați și având acces la cele mai avansate terapii, ești pe mâini bune în drumul tău către vindecare și reabilitare. Fiecare pas făcut în spitalul și clinica  Oxxygene este un pas către recuperarea ta completă.

 

Care sunt beneficiile recuperării după radioterapie și chimioterapie?

 

Recuperarea după radioterapie și chimioterapie oferă multiple beneficii esențiale pentru sănătatea și calitatea vieții pacienților care au trecut prin aceste tratamente oncologice intense. Printre acestea, se numără:
 • Ameliorarea efectelor secundare, precum oboseala, durerea și disconfortul general;
 • Detoxifierea organismului;
 • Reducerea inflamației;
 • Stimularea regenerării țesuturilor;
 • Întărirea sistemului imunitar;
 • Restaurarea mobilității și a forței musculare;
 • Ameliorarea stării psihologice.
Acționează acum pentru sănătatea ta și începe procesul de recuperare după radioterapie și chimioterapie! Nu lăsa efectele secundare să îți definească viața. Cu terapiile noastre specializate, vei simți îmbunătățiri semnificative, pas cu pas, spre un viitor mai sănătos și mai fericit.
Programeaza o sedinta!

 

Sunt dr. Elena Pacuraru, medic primar de Medicina interna, cu experienta de peste 35 ani in spitale de renume din Bucuresti. Detin competente in Ecografie generala și Ozonoterapie.
Mi-am ales aceasta specialitate complexa si vasta deoarece este singura care imi asigura o viziune de ansamblu asupra omului si a conceptului de sanatate. In acest mod, abordarea mea față de fiecare pacient este o abordare integrativă, atăt in ceea ce priveste evaluarea si diagnosticul, căt si in elaborarea planului terapeutic personalizat.

Dacă in relația cu pacientul nu ai imaginea de ansamblu, actul vindecării nu este posibil.

Iată ce spun pacienții care au ales să lase durerea în urmă:

Programeaza o sedinta!

De ce să urmați un program de recuperare după radioterapie și chimioterapie?

Un program de recuperare dupa radioterapie si chimioterapie este foarte important din mai multe motive, toate având un fundament științific solid și recomandate de autoritățile medicale internaționale:

Atenuarea simptomelor- recuperarea ajută la diminuarea simptomelor cum ar fi oboseala cronică, greața și slăbiciunea musculară, care pot persista chiar și după finalizarea tratamentelor oncologice.

Imbunătățirea funcționării generale- terapiile de recuperare contribuie semnificativ la îmbunătățirea stării generale de sănătate și a calității vieții pacienților, permițându-le să ducă o viață cât mai normală.

Recăpătarea independenței- recuperarea te ajută să îți recapeți capacitatea de a desfășura activități cotidiene și să rămâi activ în viața de zi cu zi.

Creșterea supraviețuirii- un program bine structurat de recuperare poate avea un impact pozitiv asupra ratei de supraviețuire și poate reduce riscul de recidivă a cancerului.

Începe acum! Alege să te alături unui program de recuperare care să te susțină în lupta cu efectele cancerului și tratamentelor sale. Oferă-ți o șansă la o viață îmbunătățită și la o recuperare care depășește așteptările.

Dacă simți că activitatea ta zilnică este afectată, nu poți efectua diverse activități sau îți pierzi abilitățile uzuale, este timpul să iei în considerare un program de recuperare. Acestea sunt disponibile pentru tine în orice moment, fie că te afli în timpul tratamentului sau după încheierea acestuia.

Ce se întâmplă la prima ședință de recuperare după radioterapie și chimioterapie?

La prima ședință de recuperare dupa radioterapie si chimioterapie, vei trece prin câteva etape esențiale care pun bazele unui program eficient de reabilitare:

Consultație inițială de evaluare generală

Aceasta etapă este esențială pentru a determina impactul tratamentului oncologic asupra sănătății tale. Specialistul va evalua statusul tău biologic și funcțional printr-o serie de teste și va discuta istoricul medical și nevoile specifice pentru a personaliza protocolul terapeutic care va urma.Reechilibrare biologică

După evaluarea inițială, se vor lua măsuri pentru a reechilibra nivelurile biologice care pot fi afectate de chimioterapie și radioterapie, prin intermediul nutriției, suplimentării și alte metode necesare pentru a stabiliza și a îmbunătăți starea generală de sănătate.

Terapii de hiperoxigenare

Această etapă include proceduri cum ar fi ozonoterapia, care ajută la creșterea nivelului de oxigen în țesuturi, îmbunătățind circulația și ajutând la procesul de vindecare și regenerare celulară.

Terapii de recondiționare funcțională

În această fază, vei începe exerciții și activități fizice special concepute pentru a restabili funcționalitatea și pentru a reconstrui forța și rezistența corporală. Acest lucru poate include kinetoterapie și exerciții de reabilitare care să se concentreze pe zonele afectate de tratament.

Toate aceste proceduri sunt adaptate pentru a răspunde nevoilor tale unice, astfel încât să poți beneficia de cel mai eficient plan de recuperare posibil, pentru a te ajuta să revii la activitățile zilnice și să îmbunătățești calitatea vieții după tratamentul oncologic.

Contactează-ne pentru a programa prima ta consultatie și a-ți personaliza programul de reabilitare. Este timpul să îți redobândești forța, funcționalitatea și bucuria de a trăi la potențialul tău maxim. Alege să acționezi astăzi pentru un mâine mai sănătos și mai fericit!

Fă tu primul pas, iar noi vom face restul.

La ce să vă așteptați în urma unei ședințe de recuperare?

După o ședință de recuperare după radioterapie și chimioterapie, este important să înțelegi că fiecare răspuns la terapie este unic și poate varia de la o persoană la alta. În general, te poți aștepta să experimentezi următoarele:

Ameliorarea simptomelor– vei simți o ușurare a anumitor simptome cum ar fi durerea sau rigiditatea, în funcție de tipul de terapie primită.

Oboseală– este normal să te simți obosit după o sesiune, deoarece corpul tău lucrează intens la vindecare și regenerare.

Îmbunătățire treptată– în timp, cu perseverență și urmând pachetul săptămânal recomandat de specialistii nostri, veți observa progrese în starea generală de sănătate și în capacitatea de a efectua activități zilnice.

Pachetul săptămânal, recomandat a fi efectuat pe întreaga durată a terapiei oncologice, este structurat astfel:

 • Consultație inițială/reevaluare– a începutul fiecărei săptămâni, vei avea o consultație sau reevaluare a statusului tău biologic și funcțional, pentru a personaliza și ajusta protocolul de recuperare în funcție de progresul tău.
 • Reechilibrare biologică– vei beneficia de terapii care țintesc reechilibrarea echilibrului biochimic al corpului tău, esențială pentru buna funcționare a organismului în contextul stresului adus de tratamentele oncologice.
 • Terapii de hiperoxigenare– aceste terapii te vor ajuta să îți îmbunătățești oxigenarea țesuturilor, promovând vindecarea și regenerarea celulară, aspecte vitale în combaterea efectelor secundare ale chimioterapiei și radioterapiei.
 • Terapii de reconditionare funcțională– prin aceste terapii, vei lucra pentru a recâștiga forța, coordonarea și rezistența, contribuind astfel la îmbunătățirea mobilității și la facilitarea reîntoarcerii la activitățile de zi cu zi.

În urma participării la acest pachet săptămânal, te poți aștepta să observi o evoluție pozitivă a stării tale de sănătate. Fiecare sesiune are ca scop nu doar ameliorarea simptomelor pe termen scurt, ci și sprijinirea corpului tău în procesul de recuperare pe termen lung. Este important să te angajezi în acest proces cu deschidere și consecvență, pentru a maximiza beneficiile terapiei și a-ți îmbunătăți calitatea vieții.

https://www.oxxygene.ro/refacerea-organismului-dupa-chimioterapie/

https://www.oxxygene.ro/vitamine-dupa-chimioterapie/

https://www.oxxygene.ro/dupa-radioterapie-ce-urmeaza/

Alege ce e mai bine pentru sănătatea ta! Alege echipa de performanță de la spitalul Oxxygene, unde dedicarea întâlnește inovația și unde fiecare pas în recuperarea ta este ghidat de experți.

 

GeriatrieRecuperare medicalăInfiltratii genunchiOzonoterapieAnalize medicale.

Am citit si sunt de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului si cu Politica Datelor Personal

Open chat
Suna acum!