Kinetoterapia sau “gimnastica medicala” reprezinta una din cele mai importante etape ale recuperarii medicale.  Scopul ei este sa creasca forta si rezistenta musculara, dar si mobilitatea articulara.

Sala de kinetoterapie este dotata cu o multitudine de aparate medicale, utilizate in recuperarea diverselor patologii:

Thera Trainer este o bicicleta care permite pedalarea dintr-un scaun rulant ce are ca scop mobilizarea persoanelor a cãror mobilitate a fost afectatã de accidente, operatii sau dupã afectiuni generale ale aparatului locomotor. Fiecare pacient poate beneficia de un program de tratament personalizat recomandat de specialistii nostri kinetoterapeuti în functie de afectiunea de care sufera.

Printre beneficiile tratamentului cu Thera Trainer Tigo se numara: îmbunatatirea perceptiei, evitarea atrofiei musculare, întarirea musculaturii existente, reducerea durerilor, normalizarea tonusului, mentinerea, respectiv majorarea mobilitatii, activarea, respectiv stabilizarea circulatiei, cresterea rezistentei, îmbunatatirea performantelor cognitive, îmbunatatirea simetriei. Se poate lucra atat pasiv, cat si activ.

Aparatul are functia „Spasm” care detecteaza si diminueaza spasmele musculare, existând posibilitatea de a fi setat sa realizeze miscarea pasiv (aparatul pune în miscare utilizatorul) sau se poate trece la lucrul activ (utilizatorul lucreazã cu putere musculara proprie exercitiul setat), atunci când pacientul este capabil sa realizeze singur miscarea.

BANDA MEDICALA DE ALERGARE

Banda medicala de alergare se deosebeste de benzile clasice utilizate pentru remodelarea corporala prin suprafata de contact tip.
Lamela ce asigura prin elasticitatea ei absortia socului resimtit de pacient la impactul cu banda. Acest lucru previne deteriorarea ligamentelor, a muschilor si a sistemului osos al membrelor inferioare. Totodata, banda de reabilitare Sprintex asigura un suport sigur pentru pacienti în timpul tratamentului cu ajutorul balustradelor reglabile în latime si înaltime.

Cum te poate ajuta recuperarea medicala?

Fizioterapia este o parte importanta a tratamentului de recuperare sau de intretinere pentru majoritatea persoanelor care sufera de artroza sau se confrunta cu urmari fizice ale unor accidente sau interventii chirurgicale. Este efectuata de fizioterapeuti, care fac parte dintr-o echipa de profesionisti ce ajuta pacientii sa se recupereze cat mai bine si sa revina la o viata normala. Fiziokinetoterapeutii nostrii va ofera consiliere si sfaturi utile pentru o recuperare cat mai rapida si mai buna, va ajuta sa va simtiti increzatori in fortele proprii, va raspunde tuturor intrebarilor, problemelor sau incertitudinilor pe care le aveti.
Impreuna cu kinetoterapeutul stabiliti obiective adecvate pentru a va mentine cat mai activ posibil. Tratamentul include: un program personalizat de exercitii specifice, sfaturi generale privind cresterea nivelului de activitate si evitarea leziunilor ce pot fi provocate de exercitiile fizice, tratamente de ameliorare a durerii.

Avem specialisti deosebiti care va pot oferi tratamente de recuperare in ortopedie !

La clinica noastra se pot trata numeroase probleme asociate cu recuperarea de dupa o operatie ortopedica. Specialistii nostri pot indica un tratament optim ce va reda viata normala oricarui pacient care se confrunta cu aceste probleme. Oferim un pachet complet de servicii de recuperare ortopedica tuturor celor care au nevoie de ajutor specializat si garantam obtinerea unor rezultate optime.

Fiziokinetoterapeutul va poate sfatui sa va mariti nivelul de activitate treptat, la intervale ce va ajuta sa va puteti descurca si sa gasiti un echilibru adecvat intre odihna si activitate. In privinta tratamentului de recuperare ortopedie, exercitiile specializate incep incet si cresc ca intensitate in etape. Acest lucru va va ajuta sa va intariti muschii si articulatiile Exercitiile regulate vor stimula, de asemenea, producerea hormonilor naturali care elimina durerea (endorfinele).
Electroterapia – aceasta fiind o tehnica ce foloseste ultrasunetele si terapia laser de un nivel scazut – poate ajuta la stimularea procesului de vindecare si, prin urmare, la reducerea durerii;

Vizita la clinica noastra de fiziokinetoterapie va poate imbunatati starea de bine!

Stim cu totii cat este de importanta sanatatea si in special mobilitatea noastra. Ea ne asigura deplasarea corespunzatoare pe timpul zilei si ne ajuta sa rezolvam, la timp problemele cu care ne confruntam. Dupa o anumita varsta, ne putem confrunta cu artroze, reumatism sau alte probleme de natura fizica.

Mentinerea unei vieti active este foarte importanta atunci cand aveti artroze, de exemplu. Multi oameni se tem ca exercitiile fizice le vor spori durerea sau ar putea provoca leziuni suplimentare ale articulatiilor, dar articulatiile sunt proiectate sa se miste, iar muschii si tesuturile din jurul lor devin mai slabe daca nu sunt utilizate. Acest lucru poate provoca instabilitate la nivelul articulatiei dvs. si poate reduce mobilitatea si inclusiv libertatea dvs. de miscare.

Exercitiile fizice va pot spori capacitatea generala de efort si rezistenta corpului, va pot ajuta sa scadeti in greutate sau sa va mentineti o greutate normala, sa va imbunatatiti mobilitatea generala si sa va simtiti mai increzator in propriile forte.

Cum stiti ca aveti nevoie de recuperare medicala?

Corpul nostru ne da semne la timp pentru a sti daca are nevoie de ceva sau daca e ceva in neregula cu el. Acestea apar de obicei sub forma de durere sau o sensibilitate crescuta a unei anumite parti a corpului nostru. Daca doriti sa preintampinati problemele de natura fizica, acordati atentie acestor semne enumerate mai jos – caci acestea pot fi indicatori care va pot arata ca e nevoie de un tratament fiziokinetoterapeutic:

– Mobilitatea dvs. a scazut – chiar si putin
– Durerea la nivelul articulatiilor si muschilor
– Echilibrul dvs. a devenit instabil

Open chat
Suna acum!