Ozonoterapia este o metodă inovatoare de tratament nemedicamentos care foloseşte un amestec de oxigen și ozon. Ozonoterapia modernă permite scăderea consumului de medicamente alopate şi implicit, reduce reacţiile secundare provocate de acestea.

Toate metodele de tratament cu ozon sunt efectuate conform unor protocoale de lucru stabilite de Societăţile de ozonoterapie și sunt incluse în soft-ul de lucru al Generatorului de ozon, fapt care exclude posibilitate unor erori de dozare a ozonului.

La prima ședință se efectuează o electrocardiogramă (EKG) cu interpretare din partea medicului. Inaintea fiecărei proceduri se măsoară tensiunea arterială.

Ce beneficii aduce ozonoterapia?

 • Antibacterian și puternic antiviral.
 • Antiimflamator și imunomodulator.
 • Regenerare neuronală.
 • Dezinfectant și trofic.
 • Antialgic.
 • Îmbunățirea transportului oxigenului în organism.
 • Efecte anti-aging.
Text on the button

Beneficiile ozonoterapiei

Metode de administrare a amestecului de oxigen-ozon

Autohemoterapia majoră

Presupune prelevarea în recipiente speciale a unei cantităţi de sânge venos (50-100-150ml) din vena cubitală şi care este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentraţie după care este reperfuzată pacientului. Procedura este nedureroasă, nu prezintă nici un risc pentru pacient şi durează apoximativ o jumătate de oră. Pe toată perioada de efectuare a procedurii pacientul este asistat de medic.

Autohemoterapia majoră este recomandată si în afecţiuni cu caracter mai grav (afecțiuni cardiovasculare, boli autoimune, afecţiuni hepatice) dar şi in preventia bolilor (tratament antiaging).

Autohemoterapia minoră

Presupune prelevarea a 10-15 ml de sânge venos care este amestecat cu o cantitate egală de ozon de o anumită concentraţie şi este injectată imediat intramuscular.

Autohemoterapia minoră este recomandată în tratarea stărilor de deficit imunitar secundar, stări gripale şi alte infecţii virale, afecţiuni dermatologice (acnee).

Insuflaţii rectale cu ozon

După o pregătire prealabilă a pacientului, pe cale rectală se introduce o anumită cantitate de ozon. Procedura are atât o acţiune locală (antiinflamatorie, regenerativă, antiseptică şi de refacere a florei intestinale), cât şi acţiune generală asupra organismului deorece ozonul se absoarbe foarte usor prin mucoasa intestinală.

Insuflaţia rectală poate fi o alternativa la autohemoterapia majoră. Infiltrațiile rectale cu ozon sunt recomandate în afecţiuni cu caracter mai grav (afecțiuni cardiovasculare, boli autoimune, afecţiuni hepatice, în tratamentul anti-aging etc).

Infiltrații musculare

Infiltrațiile sau injecțiile intramusculare au următoarele efecte benefice:

 • Îmbunătățesc microcirculația locală și implicit oxigenarea suplimetară în zona respectivă.
 • Aport direct de O2 local.
 • Activarea celulelor stem musculare activate prin factor de creștere condiționat de ozon (acțiune în bolile musculare/neuromusculare – ex. Scleroză multiplă).
 • Recuperarea rapidă în atrofiile musculare.
 • Efect miorelaxant.
 • Efect antiinflamator, antiedem local.

Infiltraţiile subcutanate

Cu ajutorul seringii se fac infiltraţii subcutane locale în zonele cu probleme, puncte dureroase, paravertebral, periarticular a unui amestec de oxigen şi ozon în concentraţii mici.

Infiltrațiile subcutanate sunt recomandate în afecţiuni dermatologice, reumatologie, probleme de circulaţie periferică, medicină estetică (celulită).

Infiltraţii intraarticulare

Infiltrațiile intra- și peri- articulare au un efect antiinflamator direct local cu scăderea edemului și a durerii începând cu a 3-a ședință de ozonoterapie locală. De asemenea îmbunătățește microcirculația locală și îmbunătățește metabolismul local. Infiltrațiile locale la nivel perirarticular lombar efectuate după o anumită tehnică poate scădea volumul (protruzia) discului intervertebral și în anumite condiții să rezolve hernia de disc fără operație.

Tarife OZONOTERAPIE

DENUMIRE CONSULTATIETARIFE
CONSULTATIE OZONOTERAPIE - Medic specialist cu competență in ozonoterapie +EKG cu interpretare200 RON / ȘEDINȚĂ
AUTOHEMOTERAPIE MARE280 RON / ȘEDINȚĂ
PACHET 10 ȘEDINȚE AUTOHEMOTERAPIE MARE2550 RON / PACHET
INJECTII INTRAMUSCULARE/SUBCUTANATE CU OZON100 RON / ȘEDINȚĂ
INSUFLATII RECTALE CU OZON160 RON / ȘEDINȚĂ
INSUFLATII VAGINALE160 RON / ȘEDINȚĂ

Programare online

Autohemoterapia majorăAutohemoterapia minorăInsuflaţii rectale cu ozonInfiltrații musculareInfiltraţiile subcutanateInfiltraţii intraarticulare

Am citit si sunt de acord cu Termenii si Conditiile de utilizare a site-ului si cu Politica Datelor Personal
Doresc sa primesc din partea OXXYGENE, pana la doua informari pe luna, prin email, timp de 36 de luni.

INFORMAȚII UTILE

 • Ce afecțiuni pot fi tratate cu ajutorul ozonoterapiei?

  Ce afecțiuni pot fi tratate cu ajutorul ozonoterapiei?

  Ozonoterapia este o metodă naturală de tratament, contribuind la tratarea unei serii numeroase de afecțiuni care au la bază si oxigenarea insuficientă a țesuturilor. Numărul ședințelor recomandate diferă de la caz la caz conform sfatului medicului specialist. Infiltrațiile cu ozon nu sunt dureroase, mai multe studii demonstrând că această metodă este una 100% sigură. În

Open chat
Suna acum!